Vinåpnersamlingen

Ordentlig kork eller skrukork. Vinentusiastene kan krangle om hva som er best. For folk på reise derimot, er skrukork et glimrende valg.


2001
Flyplassen i Panama City. Vi står ved sikkerhetskontrollen og opplever at noe har endret seg etter 11.september. Skarpe gjenstander får ikke være med på fly, og Joe er nå blant annet en leatherman fattigere.
Jeg tenker på sekken min som gikk glatt gjennom kontrollen. Da vi ankommer Quito noen timer senere drar jeg opp vinåpneren som jeg av en eller annen grunn hadde puttet i håndbagasjen. På et eller annet tidspunkt mellom Guatemala der vi kjøpte den og Panama mistet den ”armene” og fremstår nå som et sylskarpt våpen.
Men den har kommet godt med. Vinen vi kjøpte i Antigua, Guatemala var grei den. Værre var det med den vi smakte i Costa Rica, der selv Sprite ikke gjorde det lettere å få den ned. Vi lot flasken stå. Senere, i Ecuador, blir vi god venn med Concha y Toro.

2008
Vi vandrer gatelangs i København sent på dagen. Leonard Cohen er i byen og vi har kjøpt en flaske vin til konserten, som vi har tenkt å få med oss på den store plenen utenfor Rosenborg Eksercerplads, der konserten finner sted. Butikken hadde ikke vinåpnere, så jeg spør i flere småsjapper vi finner langs veien. Til slutt er vi heldige. En bitteliten kiosk viser seg å ha vinåpner – jeg kjøper den siste han har. Leonard Cohen synger Halleluja.

2009
Første kveld på Sicilia. I en Spar-butikk finner vi ost, brød og parmaskinke, samt en flaske vin. Vi skal ha piknik i den lille byen Valderice. Men vinåpner har ikke butikken. Senere gjennomsøker vi hotellrommet uten resultat. Resten av bygget virker tomt og stille, så vi satser på bedre lykke oppe i byen.
I en liten alt-mulig-sjappe der en gammel mann nærmest går i ett med inventaret er vi heldige. Han stikker hånden inn i kaoset og ut kommer en perfekt vinåpner. Vi er reddet. Igjen.
Da vi uken etter går gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen i Trapani, ser mannen ved røntgenskjermen en gjenstand. Han stikker fingeren i munnen og lager et stort ”POPP”. – You like wine, sir? spør han Joe med glimt i øyet og tar fra oss åpneren.

2010
Joe blir med gutta på tur til Marokko, og litt for sent tenker jeg at han burde tatt med en vinåpner. Jeg får rett. Igjen kommer nok en gjenstand hjem til den lille samlingen vår, sammen med en flaske marokkansk vin.

2013
Vi tester Land Roveren vår rundt de britiske øyer, og begrenser derfor alkoholinntaket. Skrukork blir valget når vi kjøper vin. Et glass til kvelds, så kommer korken på igjen. Kjøpte vi engang noen vinåpner?

Written By
More from Soletraveller

Diamond Beach

Er du på Island og har mulighet til å se mer en...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *