3 irske favoritter

I fjor reiste vi i fire måneder med Land Roveren vår på de britiske øyer. Det ble et gjensyn med Irland, hovedsaklig vestkysten. – Selvfølgelig, sier vi.

Doolin og omegn
For hver gang vi besøker Doolin synes det å bli flere og flere turister her. Likevel har stedet fortsatt sin sjarm, så vi må jo innom når vi er på disse kanter. Det er den irske folkemusikken som lokker; Guinness og ”Wild rover”. Dessuten er naturen deilig og barsk her. Atlanterhavet buldrer inn mot klippene, og gir fersk og velsmakende fisk til folket. På O´Donohue´s Pub, i det lille tettstedet Fanore får man den deiligste fish n´chips – den er verdt turen dit alene!

Irlands ”Highway 1”
Et stykke vest for Tralee ligger den lille koselige byen Dingle, der delfinen Fungie jevnlig koser seg i bukta, og trekker nysjerrige som vil se. Kjører du herfra mot Killarney tar du R561. Et godt valg – veien fremstår som et Irlands Highway 1, med utsikt til havet, over til andre siden av Castlemain Harbour og fjellene. Dessuten bør man stoppe på den gedigne stranden Inch Beach og snuse inn den deilige sjøluften mens surferne boltrer seg i bølgene.

Ring of Kerry
På andre siden fra R561 ligger Ring of Kerry (N70). Veien slynger seg forbi små tettsteder, og langs havet et godt stykke. Det er nok av utsikt. Mot fjell, mot havet, mot dramatisk natur. En jomfru Maria-statue troner oppe ved en sving. Som for å passe på. Man passerer den lille byen Waterville som en gang var Charlie Chaplins favorittferiested, og når veien klatrer opp mot høyden igjen kommer man til Molls Gap. Herfra blir det mer skog, med små innsjøer og tjern – fortsatt vakkert. Ring of Kerry får en fin avsluttning når man ankommer byen Killarney. Der setter man seg ned på en pub, og synger ”As I was going over the Cork and Kerry mountains…”
(fra ”Whiskey in the jar”)

Written By
More from Soletraveller

Go Girl!

Det er de buskene som må være store nok, eller toalettsetet som...
Read More

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *