Parque El Cubano

Den vakre byen Trinidad på Cuba har et spennende omegn å utforske. Etter en kjapp titt i Lonely Planet og kartet der, var planen klar: Parque El Cubano it is.

Vi ville gå tur, kanskje se noe spennende, så vi pakket sekkene og satte i gang. Ned gaten, så til høyre, ut av byen mot Cienfuegos, og så ta av mot parken. Fra hovedveien sto det 5 km. på skiltet opp til Parque El Cubano. Vi tuslet av gårde. Stoppet og tok bilder, hilste på en hest, småpratet med folk vi passerte. Nikket til gamle amerikanske biler som passerte, og sånn gikk den neste timen.

Da vi til slutt kom til farmen, måtte vi betale 9 CUC for å kunne passere. Vi la pengene på disken og fant et passende sted å spise lunch før vi tok bena fatt igjen. Rundt oss var det forklaringer og illustrasjoner om slavene som ble fraktet til Cuba og satt til å jobbe på plantasjene i området. Vi kikket litt på det før vi fant stien videre. Det slår meg ofte hvordan idylliske steder kan ha en så mørk historie. Det er akkurat som om stedet vil kompensere for det vonde. Men nå: Foran oss var det skog og røtter, store grønne blader og fuglekvitter. Det var varmt og den klare elven fristet. Det var bare å hoppe uti, sa skiltene. Vi ville vente litt til, og fortsatte. – På tilbakeveien, sa vi.Heldigvis ventet vi, for i enden av stien var jo det beste viste det seg – vi visste jo faktisk ikke hva som ventet oss! En foss og inni, bak den, et stort hulrom med dryppstein! Vi hoppet uti. Der svømte vi innover mot fossefallet, og hadde en slags katedral av cubansk tropisk skog rundt oss. Vi svømte inn bak fossen og kikket opp i huletaket. Skimtet flaggermus. Dryppstein. Hørte buldringen i fjellet. Svømte ut i solen igjen.

En cubaner smilte da vi kom opp av vannet. – Bueno, gliste vi. Han lo. Han var badevakt, men da klokka slo 15, plukket han opp ryggsekken og gikk. Arbeidsdagen var over.

Da vi kom hjem til casaen, kunne vi telle ca. 20 kilometer totalt. Bena sa sitt. Det ble en øl på takterrassen idet solen gikk ned.


Vepsebol!


Aldri en dag uten …

Tags from the story
,
Written By
More from Soletraveller

Byen e Bergen

Det fristet å gjøre en ”24 timer i Bergen”-artikkel, men jeg føler...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *