Et velsmakende supperåd

Hva gjør man når man har tatt bilder av Islands imponerende fossefall og sprutende geysirer? Man setter seg ned med en rykende varm tomatsuppe.

Det var mens vi satt i en putrende varm elv ved Hveragerði at vi fikk tipset. Vi hadde kommet i prat med noen islendinger fra Reykjavik og idet han ene krabbet opp av elven for å tørke seg, snudde han seg og spurte: – Hva skal dere se i The Golden Circle?

– Få med dere Friðheimar også, sa han. Dette er en gård der de gror tomater i store drivhus, godt oppvarmet på geotermisk energi. Knútur and Helena, som driver gården, driver frem flere typer tomater og er opptatte av at resultatet skal være smaksrikt og miljøvennlig.

– Tomatsuppen deres er noe helt spesielt, smilte han og gikk avgårde.

Navnet gikk litt fort. Vi måtte spørre igjen på turistinformasjonen i Hveragerði. En behjelpelig dame visste med én gang hva vi var ute etter. – Jeg var der i går med familien min, sa hun. – Dere burde bestille bord, det er veldig populært. Vi nevnte for henne at vi hadde blitt anbefalt tomatsuppen deres. Hun nikket salig.

Forventningene våre var med andre ord ganske store da vi troppet opp hos Friðheimar etter besøket i den gyldne sirkel. Vi hadde ikke booket bord, og det var fullbooket i restauranten. Stemningen var avslappet likevel. At man sitter rett ved siden av tomatplantene i drivhuset må jo gjøre noe med en. Lukten, lyset … en helt egen stemning. Selv om det ikke var noe bord ledig, var vi fast bestemte på å få smakt suppen i alle fall.
– Har dere noen muligheter for take away, spurte vi. Damen i døra tenkte litt, og så sa hun at hun skulle høre med kjøkkenet. Flere i samme ærend lurte på det samme.

Kort tid etter satt vi med hver vår deilige suppe og nydelig ferskt brød. Det hadde vært hyggelig å sitte i restauranten altså, men bobilen vi leide på denne turen var grei den også.

Friðheimar er åpent mellom fra 12–16.
Les mer på fridheimar.is/en

Smakfulle vekster i blomsterbedene utenfor.

Tags from the story
,
Written By
More from Soletraveller

Skal du til Riga? Få med deg dette

Latvias hovedstad er perfekt for en langhelg, enten du vil shoppe, se...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *