Diamond Beach

Er du på Island og har mulighet til å se mer en The Golden Circle, bør du komme deg østover. Der ligger nemlig en juvel og venter: Jökulsárlón.

I lagunen Jökulsárlón kommer Europas største isbre Vatnajökull helt ned til vannet. Stadig kalver hun og store og små blokker med is, som dupper rolig i lagunen før strømmen fører dem ut mot havet. Der slår havet dem tilbake og mange av dem ender opp på den kullsorte stranden i munningen. Knust i mindre isblokker og mange små diamantbiter. Himmel, for et magisk sted!

Under de rette vær- og lysforholdene er dette paradis for fotoentusiaster, og vi fikk kjempe litt om plassen med kamerastativene og linsene som stakk frem overalt. Det var tidlig på dagen, himmelen var grålig, og det var stille. Litt forventningsfullt … Vi kikket fascinert ut på de store turkisblå isblokkene som lå ute i lagunen mens selene svømte rolig rundt dem. Gikk rolig ut mot den kullsorte stranden og fant ”diamantene” og vakre isblokker. Noen i turkis, noen i hvitt og noen så ut som krystall. Så kikket solen frem:Tags from the story
,
Written By
More from Soletraveller

3 irske favoritter

I fjor reiste vi i fire måneder med Land Roveren vår på...
Read More

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *