Reis verden rundt og bo gratis

Er du av de som elsker å reise men synes det er dyrt med overnatting, har vi et forslag: pass et hus for andre!

Ikke alle har mulighet til å foreta boligbytte. Kanskje du ikke er komfortabel med å ha fremmede boende i huset ditt, eller kanskje du bare leier et lite krypinn selv?

Nå er det flere muligheter der ute til å få en billig eller gratis muligheter for overnatting. Vi nevnte husbytte. Så har du sikkert hørt om coachsurfing, men det er ikke sikkert du bokstavlig talt ender opp på en sofa – noen gir deg et helt rom. Men hvorfor nøye seg med en sofa, når du kan få et helt hus for deg selv! Mange steder er det nemlig eiere av hus og leiligheter som gjerne ønsker at noen bor der mens de selv er borte, da det føles tryggere enn å bare stole på tyverialarmen.

Her er noen av mulighetene der ute:
http://www.mindmyhouse.com/
http://www.caretaker.org/
http://www.housecarers.com/
http://www.luxuryhousesitting.com/
http://www.trustedhousesitters.com


Hello, we live here!


Gjør ikke noe å våkne til denne utsikten.


I denne nydelige hagen fikk vi forsyne oss av salat og jordbær.

Det er oppdrag både i Sør-Afrika, St.Lucia, Costa Rica, Seychellene og Australia også. For å nevne noen!

Vi hadde såvidt lest om denne muligheten i en artikkel et sted, da vi begynte å snuse litt mer rundt dette. Det var muligheten for å passe hus rundt om i verden (det er faktisk mulig å passe noen virkelig snasne eiendommer der ute), og med det kunne bo gratis, samtidig som man lærer et sted å kjenne på et mer lokalt nivå som trigget oss. Prate med naboen, handle på nærbutikken, få sine favorittsteder …

Etter litt søk, kom vi over Trusted Housesitters, som også omfatter pass av husdyr. Her er det i utgangspunktet dyrene som er grunnen til at folk vil ha noen boende i huset sitt. Ikke alle har familie og venner som kan stille opp og passe på de firbente. Mange ønsker heller ikke å bruke kennel, og når alt kommer til alt, har jo dyrene det best hjemme. Dermed er det også enklere å passe dem, de er i sine vante omgivelser.

Housesitting er enormt populært, særlig på de britiske øyer, men det er oppdrag både i Sør-Afrika, St.Lucia, Costa Rica, Seychellene og Australia også. For å nevne noen!


Lykkelig i lek.

Det er sjarmerende hus i små landsbyer, eiendommer med fantastisk utsikt og det er fancy leiligheter i storbyer

Hvem passer dette for?

I utgangspunktet alle, men det vil avhengige av oppdraget. En bekjent av oss er alenemor, og syntes dette var en glimrende mulighet for henne å ta med sønnen på ferie uten å ruinere seg – og samtidig få en unik og glimrende sjanse til å oppleve et spennende sted fra en annen vinkel. Den lokale.

Det er småbruk som ønsker huspassere. Kanskje noe for en aktiv småbarnsfamilie? Å mate hønene, gi pus kjærlighet når han kommer inn fra musejakt og kanskje plukke grønnsaker fra åkeren, må være topp for aktive barn – og i tillegg har man plass å boltre seg på.

Det er sjarmerende hus i små landsbyer, eiendommer med fantastisk utsikt og det er fancy leiligheter i storbyer der en liten hund eller en gammel katt trenger kos og klapp. Av og til er det langtidsleie der et hus trenger beboere mens man venter på at det blir solgt. Eller eieren har blitt syk og får ikke bodd der selv.


Vi ble godt kjent med AGA-ovn, både oljefyrt og oppvarmet med vedfyring. En egen måte å kokkelere på.

Hva koster det?
Du må betale litt for å opprette en profil på disse nettstedene, men selve huspasset er gratis, du gjør jo en tjeneste. Slik vi ser det får du veldig mye ved å gjøre dette. Vi har fått bo på nydelige steder gratis, fått kose masse med herlige hunder og vi har fått lære disse stedene å kjenne fra et lokalt perspektiv. I tillegg har vi fått nye venner ved å gjøre dette.

I noen tilfeller vil en huseier kanskje ønske at du betaler for strøm, for eksempel. Eller at han eller hun spør om du kan male eller utføre noe vedlikehold. Dette ser vi gjerne er nevnt dersom et huspass skal vare over lengre tid. Vi snakker da måneder eller år.

Hvordan foregår det?
Du oppretter en profil og fyller ut personalia. Du kan være alene, en familie eller som oss, et par. Klare og tydelige opplysninger om hvem du/dere er, samt bilder er viktig. Du kan også spille inn en video der du presenterer deg. Det er også viktig å samle referanser for å få napp hos huseierne. Vi begynte med å få referanser fra venner, kolleger og folk vi hadde passet dyr eller hus for før. Så snart vi fikk vårt første housesit gjennom Trusted Housesitters, gikk det lettere å få det neste. Og nå får vi også forespørsler fra folk som trenger huspassere.

Dersom vi passer hus og hunder for noen utenom Trusted Housesitters, passer vi på at vi får referanse fra dem, som så blir lagt i TH-systemet.

Noe for deg kanskje?

Tags from the story
, ,
Written By
More from Soletraveller

Irland i solskinn

Solen steker fra en knallblå himmel. Vi befinner oss på en gedigen...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *